EKO czy BIO – ciekawostki #slowlife
Czy skrót „ECO” i „BIO” na opakowaniu żywności oznacza to samo? #slowwiedzaNie do końca Sprawdź różnice:
Produkty z kategorii EKO składają się w największym stopniu z naturalnych zasobów Ziemi. Produkcja tej żywności nie może zakłócać i szkodzić przyrodzie.
Produkty z BIO nie tylko są dobre dla nas, ale ich wytwarzanie sprzyja harmonijnemu rozwojowi środowiska. W czasie produkcji nie zakłócamy życia zwierząt, a wspieramy system, w którym żyją.
Produkty ORGANIC muszą zawierać min. 95 proc. składników naturalnych.
I dodatkowo:
1. Każda szklana butelka ponownie wprowadzona do obiegu pozwala zaoszczędzić energię potrzebną do świecenia 100 watowej żarówki przez 4h
2. Produkty ze szkła w 100% nadają się do ponownego przerobu (recyklingu).
3. Każde 100kg papieru to średniej wielkości dwa drzewa, przy czym należy wiedzieć, że jedno drzewo produkuje w ciągu roku tlen wystarczający dla 10 osób.
A jak Ty dbasz o ekologię?
Tel. +48 534 016 560https://cichastruga.pl/Chocieszów 36F